Afspraken – Huisartsenpraktijk Hoef en Haag – Hoef en Haag
Header afbeelding

Afspraken

Huisartsenpraktijk Hoef en Haag is elke werkdag geopend (08:00 – 17:00 uur).  Een afspraak maken kan telefonisch of online via het patiëntenportaal.

Bel 0347-200001

Voor spoedeisende zaken kiest u optie 1 in het menu of bel rechtstreeks 0347-200002Bij levensbedreigende situaties bel 112!

Als u een afspraak wilt maken op het spreekuur van de huisarts informeert de doktersassistente naar de reden van uw komst. Dit heet triage. Triage zorgt ervoor dat u, als patiënt de juiste zorg krijgt, op het juiste moment, door de juiste hulpverlener.

Om een aantal redenen is het belangrijk dat er triage wordt verricht:

  • De doktersassistente maakt een inschatting van de snelheid waarmee iemand met zijn/haar klacht geholpen moet worden. Het toekennen van de juiste hulp of actie bij de vraag van een cliënt; bijvoorbeeld een (spoed)afspraak, een (spoed)visite, een advies of recept.
  • De juiste tijd wordt ingepland, bijvoorbeeld een dubbel consult.

Speciale training

De doktersassistenten zijn speciaal opgeleid om triage te verrichten en bezitten voldoende medische kennis. Er zijn medische klachten of vragen, die de doktersassistente op basis van bepaalde protocollen zelfstandig kan afhandelen met een zelfzorgadvies. Dit advies wordt altijd nabesproken met uw huisarts.

Indien u bij herhaling niet op uw afspraak verschijnt zonder deze af te zeggen worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Uw zorgverzekeraar zal dit niet vergoeden.

Wegblijftarief

Goede zorg betekent ook dat u snel bij ons terecht kunt, vaak zelfs binnen 24 uur. Het is voor een huisartspraktijk vervelend als een patiënt niet op een afspraak verschijnt. Het betekent tijdverlies voor de huisarts en op dat moment had iemand anders geholpen kunnen worden. Daarom hanteren wij volgens de richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een wegblijftarief.

  • De minimale afzegtermijn voor een afspraak is 2 uur.
  • Indien u niet tijdig de afspraak afzegt kunnen wij een wegblijftarief in rekening brengen.
  • Wij zullen informeren waarom u niet verschenen bent. Overmacht en creatieve smoezen worden gehonoreerd. Herhaald wegblijven wordt in rekening gebracht.
  • Huisartsenpraktijk Hoef en Haag heeft een wegblijftarief vastgesteld van 15 euro per consult, 20 euro voor een dubbel consult.
  • We brengen het wegblijftarief in rekening bij de patiënt zelf. Dit bedrag wordt door de zorgverzekeraar niet vergoed.

Voorkom een rekening – Bel uw afspraak uiterlijk 2 uur van tevoren af als u verhinderd bent!

Huisbezoeken

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kan de huisarts u thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, of slecht ter been bent. U kunt hiervoor tussen 8.00 en 11.00 uur bellen om een afspraak te maken.

Bij medische spoed onderbreekt de huisarts het spreekuur om u te bezoeken.

Urine brengen

Als u uw urine na wilt laten kijken, kunt u een potje met uw urine op de praktijk afgeven. Urine liefst niet ouder dan 2 uur en anders bewaard in de koelkast, het potje voorzien van opvangdatum/tijd en uw naam/geboortedatum. Wij zullen u vragen een vragenlijst in te vullen en u kunt dezelfde dag bellen voor de uitslag en zo nodig de behandeling.

Bij het opvangen van urine gaat het om schone urine (gewassen schaamstreek) en het middelste gedeelte van de urine. Vang de urine op in een schoon urinepotje.

Uitslag opvragen

Uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek, urineonderzoek en röntgenfoto’s kunt u opvragen door telefonisch (tussen 14.00u en 16.00u) of via het patiëntenportaal contact op te nemen met de praktijk.

Soms wordt u gevraagd om een afspraak te maken op het spreekuur of u wordt teruggebeld, zodat de huisarts de uitslagen persoonlijk met u kan bespreken. Mocht u vragen houden na een advies over een uitslag, dan kunt u altijd een (telefonsiche) afspraak op het spreekuur maken.

Voorbereiden afspraak

Om het gesprek met de huisarts zo goed mogelijk te laten verlopen, is het verstandig vooraf goed op een rij te zetten wat uw klachten zijn en wat u precies met de huisarts wilt bespreken. Door op deze wijze voor te bereiden kunt u de huisarts een goed beeld geven van de klachten en kan zij u zo optimaal mogelijk behandelen. Leest u de volgende vragen door, deze kunnen u helpen bij het voorbereiden van het gesprek:

• Wat is uw klacht / zijn uw klachten waarvoor u de huisarts bezoekt?
• Wanneer is uw klacht begonnen?
• Wat verergert of vermindert uw klacht / klachten?
• Heeft u zelf een vermoeden wat de klacht veroorzaakt?
• Heeft u zelf al iets aan de klacht gedaan?
• Heeft u al eerder medicijnen voor de klacht gebruikt?
• Welke medicijnen gebruikt u?

Ook kunt u in voorbereiding op uw afspraak alvast een kijkje nemen op www.thuisarts.nl, voor betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekte.